11 september 2021
16:00

Boden City FC

Referat: Ohtana/Pajala FF - Boden City FC

På Skolvallen spelar Ohtana/Pajala och Boden City oavgjort 2-2 (1-1). Första halvlek är inledningsvis riktigt svag från OPFF:s sida där man mest ägnar sig åt långbollar med dålig precision. City har ett bättre bollrullande men har svårt att vaska fram några målchanser. Det dröjer till den 25:e minuten innan första riktiga chansen kommer och då är det Boden City som kommer in i OP:s straffområde där bollen studsar förbi vår siste försvarare och Citys Chidi Ogbuiji hinner först på bollen, tar sig förbi en utrusande Felle och slår in bollen till 0-1. OPFF:s första chans kommer med halvtimmen spelad då det blir virrigt i Citys försvar där bollen går ut till Johan Svanlöv vars skott dock går utanför. I den 32:a minuten kommer kvitteringen när Johan Svanlöv slår ett inlägg som Joel Hiltunen tar ner och rullar in bollen till 1-1. Sista kvarten får OP igång spelet bättre och trycker tillbaka City men inga chanser skapas och vi går till halvtid med siffrorna 1-1.

Andra halvlek blir ganska lik den första, det som skiljer är att det blir alltmer irriterat mellan spelarna. I den 52:a minuten tar dock OPFF ledningen när Johan Svanlöv snappar upp en dålig passning från City och tar sig igenom backlinjen, ser att målvakten är felplacerad och drar på ett hårt skott från ca 25 meter som passerar en chanslös målvakt till 2-1. Resultatet står sig dock bara i fyra minuter innan City kvitterar då Patrik Nordin slår en frispark förbi vår mur där Felle inte får grepp på bollen och Peter Gitselov kan slå in kvitteringen. Sista halvtimmen blir allt grinigare och den enda målchansen är när Joel Hiltunen tar sig igenom och lobbar över målvakten, men också över ribban. Matchen slutar 2-2.
Sett över 90 minuter är resultatet rättvist och OPFF hade det svårt mot ett aggresivt spelande Boden City. I ett blekt hemmalag går plussen till John Kalla i backlinjen, Johan Svanlöv på mittfältet samt Joel Hiltunen bland forwards. I Boden City plussar vi för Patrik Nordin i försvaret, Peter Gitselov på mittfältet och Chidi Ogbuiji i anfallet. Mårten Larsson gjorde en godkänd domarinsats som försvårades av att spelarna tjafsade alldeles för mycket mot såväl motspelare som domslut.
Hörnor: 6-3, Gula kort: 2-4
Detta var också semifinal i Lilla Coop Cup där det blev straffläggning efter 2-2 vid full tid. Det sattes hela 11 straffar per lag innan avgörandet kom där Boden City vann med 8-7.